Admin/ септембар 10, 2021/ Вести

Настављајући сарадњу са МПНТР Републике Србије, а на основу потписаног Меморандума „За лепшу школу” Ротари клубови Србије спроводе акцију набавке беспилотних летелица – дронова за школе у Србији, а са циљем учења програмских језика скреч и пајтон, који су предвиђени наставним планом и програмом информатике за ученике 5. и 6. разреда.

Пројекат вредан 117.200 долара финансијски су помогли Ротари Фондација и ротаријанци из САД, Немачке, Аустралије, Словеније, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије. Набављено је 670 дронова за опремање информатичких кабинета у српским основним школама и од 1. септембра започето је донирање одабраним школама.

ОШ ,,Партизански дом“ се нашла на списку одабраних школа, а представнику наше школе је 10.9.2021. године у Свечаној сали Града Лесковца уручена беспилотна летелица – дрон.

На свечаности уручења су присуствовали градоначелник Лесковца г. Горан Цветановић, начелница Школске управе за Јабланички И Пчињски округ гђа Марина Илић, Гувернер Ротари дистрикта 2483 гђа Зорица Јестровић, паст гувернери г. Данило Љевнаић и г. Владимир Матић као и чланови Ротари клуба Лесковца.

 

Дрон

 

За наставнике информатике и техничког образовања који ће у кабинетима радити са беспилотним летелицама у ЦСУ Лесковац истог дана је била организована обука за коришћење дронова у настави.

Сматрамо да је беспилотна летелица изузетно интердисциплинарно учило које има широку примену у различитим областима привреде и свакодневног живота и радујемо се што на почетку школске године заједнички стварамо боље техничке услове за образовање наших ученика.