Admin/ фебруар 28, 2024/ Вести

У чаробном свету књига, сваки дан је празник, али Национални дан књиге је посебна прилика да се заједно прослави љубав према читању. У нашој школи, ова важна манифестација добила је посебан сјај кроз активност под називом „Читајмо гласно“, која је одржана у нашој школској библиотеци.

Ученици свих узраста окупили су се у библиотеци како би разменили своју страст према књигама и открили нове светове кроз речи које су читали. Од најмлађих до најстаријих, свако је имао прилику да одабере своје омиљено дело и подели га са осталима. Атмосфера је била пуна узбуђења и радости док су се странице окретале и приче оживљавале пред нашим очима.

 

библиотека

 

Ученици су имали прилику да читају различита дела – од класичних романа, преко авантуристичких прича, до поезије и кратких прича. Неки су одабрали дела која су их већ дубоко дирнула, док су други откривали нова дела и ауторе. Сви су били подстакнути да се отворе за различите жанрове и стилове писања.

Активност „Читајмо гласно“ није само подстакла љубав према књигама, већ је такође ојачала заједништво међу ученицима и оснажила њихову повезаност са школском библиотеком. Ова манифестација ће остати у нашим сећањима као још један незабораван корак на путу истраживања и откривања магије књижевности.