Admin/ март 30, 2020/ Вести

 

Пријављивање ученика за упис у први разред обављаће се у периоду од 01. априла до 31. маја 2020. године.

У први разред уписују се деца која до 31. августа 2020. године пуне 6 година и 6 месеци, а највише 7 година и 6 месеци, односно деца рођена од 1. марта 2013. године до 28. фебруара 2014. године. У први разред могу да се упишу, под посебним условима и деца која до 31. августа 2020. године пуне 6 до 6 година и шест месеци, односно деца рођена од 1. марта до 31. августа 2014. године, а тестираће се код психолога школе, о чему ћете бити накнадно обавештени.

У први разред уписују се деца која имају пребивалиште на подручју ОШ „Партизански дом“.

 

 

Исказивање интересовања за упис у први разред електронским путем

 

Родитељу/другом законском заступнику деце која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину, од 1.4.2020. године биће омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу на територији Републике Србије преко Портала еУправа.

Услуга Исказивање интересовања за упис у основну школу има за циљ да школе евидентирају заинтересованост родитеља/другог законског заступника за упис детета у њихову (одрeђену) школу. На овај начин школе ће оквирно знати број ученика првог разреда у школској 2020/2021. години што ће им између осталог омогућити бољу организацију образовно-васпитног рада. Такође, родитељи будућих првака остварују комуникацију са школом у коју ће касније бити уписано њихово дете. Уколико родитељ не искаже заинтересованост, на овај начин, не доводи се у питање упис детета у први разред основне школе.

Након дефинисања уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу.

На порталу еУправа, по дефинисању датума уписа за основну школу, биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање омогућиће родитељима да једним одласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу. Преко апликације еУпис извршиће се повлачење података о ученику (из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта и из ИЗИС-а о обављеном лекарском прегледу) и упис. Након уписа детета у школу, психолог, односно педагог школе спровешће испитивање детета у ОШ ,,Горња Јабланица“ у Медвеђи.

 

 

Исказивање интересовања за упис путем електронске поште (имејла)

Уколико не искористите могућност електронског исказивања интересовања за упис путем Портала еУправа, могуће је и да је своје интересовање за упис искажете слањем  података на мејл школе skola@ospartizanskidom.edu.rs

Подаци који су потребни да пошаљете путем мејла:

  • Име и презиме родитеља/ старатеља
  • Електронска пошта (мејл)
  • Име и презиме детета
  • Датум рођења детета
  • Телефон

Након дефинисања уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, родитељима који су преко мејла исказали интересовање, електронском поштом на мејл који сте навели или путем телефона биће послато обавештење о датуму уписа у основну школу.

 

Wordpress Table Plugin