admin/ 22 фебруара, 2023/ Вести

Ученици наше школе су данас били укључени у радионицу поводом Дана розе мајица, односно Дана борбе против вршњачког насиља.

Школски тим за безбедност деце је овом активношћу скренуо пажњу ученицима и родитељима о потреби превенције и борбе против вршњачког насиља. Кроз различите активности, ученици су могли да сазнају како препознати и реаговати на насиље, али и како бити подршка жртвама.

Ученици су имали прилику да учествују у интерактивној радионици на којој су се упознали са значењем розе мајице као симбола борбе против насиља, те како га могу подржати и сами носити розе боју у знак подршке.

против насиља

Поред радионица, ученици су такође присуствовали и едукативној презентацији која им је пружила детаљнији увид у то како препознати и спречити насиље. Кроз презентацију су имали прилику да чују различите приче и примере вршњачког насиља, али и како се то може спречити кроз различите облике подршке и комуникације.

Организација оваквих активности је од велике важности како би се створила свест о проблему вршњачког насиља и како би се ученици осећали сигурније и заштићеније у школској средини. Кроз радионице и презентације, ученици су добили прилику да науче како се понашати у ситуацијама насиља, али и како пружити подршку жртвама.

Овај дан је прилика за заједничку борбу против насиља и стварање сигурнијег и угоднијег окружења за све ученике, наставнике и родитеље.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*
*