admin/ 25 фебруара, 2021/ Вести

Међународни дан борбе против вршњачког насиља – 24. фебруар обележен је у OШ ,,Партизански дом“ низом активности и радионица током ове недеље.

Овај дан се обележава последње среде у фебруару широм света и односи се на превенцију вршњачког насиља. Идеја је настала у знак протеста због инцидента који се догодио 2007. године у Канади када је жртва насиља био ученик који је првог дана школе обукао ружичасту мајицу као подршку својој мајци која је оболела од карцинома дојке, а затим су га вршњаци исмејали и психички и физички злостављали.

,,Свест о превенцији и заштити деце, ученика, али и одраслих од насиља и дискриминације треба стално јачати. Указујемо на значај толеранције, емпатије, поштовања права и различитости, негујемо атмосферу сарадње, уважавања и конструктивне комуникације свих актера у школи“ – истакао је Драган Милетић, директор школе.

Као централна активност, у холу школе, одржано је предавање на тему вршњачког насиља којем су присуствовали сви ученици и наставници.

 

Предавање

 

Предавање су организовали психолог школе Бојана Вељковић и наставница српског језика Гордана Симић.

Уводничар у тему је била Гордана Симић док је Бојана Вељковић приказала презентацију о вршњачком насиљу. Појаснила је ученицима шта све можемо назвати насиљем, који облици насиља постоје, како препознати насилнике и како помоћи жртвама насиља.

 

Вршњачко насиље

 

Предавање је одржано у циљу развијања здраве атмосфере и неге заједничког духа, развијању толеранције и добрих другарских односа.

Током активности и радионица поштоване су све епидемиолошке мере.

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*
*